Nuorten työstartti

Kainuun TE-toimiston TYPO-rahoituksella toteutettava palvelu on tarkoitettu ammattikoulutetuille alle 30 -vuotiaille, joilla on oma halu työllistyä ja motivaatio aktiiviseen työnhakuun.

Tavoite

Toiminnan tavoitteena on aina työllistyminen avoimille työmarkkinoille.

Palvelun sisältö

Palvelu alkaa kuukauden työkokeilujaksolla Kumppaniksi ry:n eri työpisteissä. Jakson aikana laadit tai päivität itsellesi työnhakusuunnitelman, etsit itse työhönvalmentajan ja työnetsijän tuella työpaikkaa avoimilta työmarkkinoilta ja käyt työhaastatteluissa. Jakso voi olla myös lyhyempi, jos työkokeilu- tai työpaikka ulkopuolisessa yrityksessä löytyy nopeammin. Mikäli asiakkaan ulkopuoliseen yritykseen työllistyminen edellyttää lyhytkoulutusta (esim. työturvallisuus- ja tulityökortti sekä hygieniapassi), pyrimme järjestämään koulutuksen jakson aikana.

Tämän jälkeen seuraa kuukauden mittainen työkokeilujakso yrityksessä, jossa voit näyttää yritykselle osaamisesi ja työmotivaatiosi. Tämän jakson tavoitteena on aina joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen solmimisen työkokeilujakson päätyttyä. Työllistymisen tukena sinulla on käytössäsi TE -toimiston myöntämä Sanssi -kortti.

Muut etuudet

Asiakkaalla on mahdollisuus saada ylläpitokorvausta (9 € / työpäivä). Lisäksi palveluun kuuluu yksi ilmainen ateria/työpäivä.

Hakeminen